Theorie-Examen & Praktijkexamen

Bij golfen horen ook examens, dat is 1 keer en daarna nooit meer. Het theorie-examen en het praktijkexamen. Na het behalen van deze twee examens heb je een baanpermissie. Met een baanpermissie, voorheen GVB, kun je de 18 holes golfbaan op in Lochem. Daar speel je met iemand met handicap 36 (of lager) en ga je een handicap behalen (bij voldoende niveau). Uit de praktijk weten we dat na het volgen van een cursus bij Eccles Golf (winterlessen of de golfstartcursus) het praktijkexamen in 95% van de gevallen wordt behaald. Het theorie-examen bestaat uit multiple-choice vragen en wordt afgenomen door een gecertificeerde golfprofessional. De theorie wordt tijdens lessen meegenomen, het leren is aan jezelf. Het boek is te koop in de golfwinkel voor 19.95 euro per stuk. 

Het theorie-examen is klassikaal en wordt afgenomen in het clubhuis, in de grote vergaderzalen boven de kleedkamers.
Het praktijkexamen wordt afgenomen in kleine groepjes van maximaal 3 personen en wordt afgenomen op de par3 baan. 
Je loopt 4 holes en de beste 3 holes tellen mee. Totaal mag je 9 boven par spelen over 3 holes.

Als voorbeeld:

Je loopt dan 4 holes (hole 1, 2, 3 en nog een keer hole 3). Je kiest zelf de beste 3 holes en mag maximaal 9 over par lopen.

Hier zie je een voorbeeld, een pro doet er sowieso 9 slagen over.
Jij mag er 9 meer over doen dus maximaal 18 slagen over 3 holes;

Hole 1  Hole 2     Hole 3     Hole 4        Resultaat:
6            6             6            6               Geslaagd! 
7            5             6            6               Geslaagd! 
12          3             3           13              Geslaagd! 
10          5             3           12              Geslaagd! 
7            7             7            7               Gezakt

Meld je Hier! aan voor het theorie- en praktijkexamen!

Geslaagd voor je theorie & praktijk? HOERA! Dan krijg jij (na inschrijving) je digitale baanpermissie pasje en kun je de baan in. Daarna loop je 9 of 18 holes met iemand met minimaal handicap 36 (in de maanden maart t/m oktober want dan is de baan Qualifying). Dan kun je de app golf.nl downloaden en je handicap gaan bijhouden en uiteindelijk doelstellingen maken en iedere keer beter worden. Ben je gezakt voor je examen, mail dan nog een keer dan plannen we een nieuwe afspraak in. Het theorie-examen kost 30 euro per persoon en het praktijkexamen 35 euro per persoon. Betalen kan voorafgaand aan het examen, na afloop of per factuur.  

Ik ben geslaagd, wat nu?
Gefeliciteerd, je bent geslaagd voor zowel het theorie als praktijkexamen.
Wat nu? We geven jullie namen door aan het secretariaat zodat ze weten dat jullie de examens goed hebben afgelegd!

Baanpermissie:
Nu hebben jullie je baanpermissie, dat was vroeger het GVB. Tevens zijn jullie klaargestoomd voor het behalen van je handicap.
Als golfschool, golfbaan én professionals kunnen we t/m baanpermissie beoordelen, daarna is het aan jullie om het ‘waar te maken’ in de baan.
Jullie zijn dus, na het behalen van de examens, handicap 54 waardig 😊 alleen moeten jullie dat zelf bewijzen.

Handicap waarmaken & registreren:
Dat wil zeggen dat je 9 holes kaart gaat lopen, scores in kunt vullen en je laat markeren door een marker die handicap 36 of lager heeft.
Dat kan met iemand die je kent op Lochem (als je bent geslaagd ontvang je 2 keer een 9 holes vouchers) en kun je een starttijd boeken via reserveren@lochemsegolfclub.nl of je kunt meedoen met de Rabbits om met leden van de Lochemse de baan in te gaan (meer informatie via; rabbitcommissie@lochemsegolfclub.nl de kosten zijn dan 20 euro of een voucher. Een vereiste is dat je zelf clubs hebt. Heb je die niet? Plan dan een afspraak in via golfshop@ecclesgolf.nl zodat we kunnen kijken hoe hard je slaat, hoe snel, hoe lang je bent zodat je echt een golfset gebruikt die je nodig hebt en waarbij je geen blessures krijgt.

Registreren NGF:
Om je handicap goed bij te kunnen houden bij de Nederlandse Golf Federatie (NGF) hebben we als golfbaan gegevens nodig en moet de vereniging kosten afdragen om ook de handicap te kunnen laten registreren. Dat noemen we het Handicapregistratielid. Dat kost 93 euro en zitten nogmaals 2 vouchers bij. Zonder registratie kan het secretariaat niks met de status baanpermissie.

Inschrijfmogelijkheden:
Zie hier de info & inschrijfmogelijkheden. Voor vragen/onduidelijkheden over lidmaatschappen kunnen jullie mailen naar secretariaat@lochemsegolfclub.nl of even telefonisch contact zoeken. https://www.lochemsegolfclub.nl/club/tarieven-en-lidmaatschapsvormen

Mocht je meer lessen willen, verder willen in groepsverband weet ons te vinden. Op 1 november starten de winterlessen weer. Dat zijn 18 lessen gedurende de winterperiode. Inschrijven kan via golfshop@ecclesgolf.nl, de kosten bedragen 299 euro per persoon. Privelessen zijn in te boeken via: https://ecclesgolfacademy.proagenda.com/#academy maar er zijn ook zomerlessen en er worden andere lessen aangeboden. 

Mocht je na dit lezen vragen hebben, mail gerust naar golfshop@ecclesgolf.nl of bel naar 06-41915734

Benieuwd naar alle mogelijkheden bij Eccles Golf Academy? Neem dan contact met ons op!